Kwintissimo: de vijf accordeonisten: (in alfabetische volgorde)

Foto Cecil

Cécil is toen ze 7 jaar was gestart met het accordeon spelen. Ze had dit van haar moeder gezien. Na een opleiding toerisme en 7 jaar gewerkt te hebben op een reisbureau, bleef de muziek toch kriebelen en is zij op 28-jarige leeftijd naar het Conservatorium gegaan. In 2009 heeft zij haar Bachelor of Music behaald aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Ronald van Overbrugen. Haar major is Accordeon en haar minor is Onderwijskunde. Dit betekent dat zij naast haar studie Accordeon nog een verbreding gevolgd heeft in Onderwijskunde. Zij heeft dit in 2016 aangevuld met Muziekfilosofie. Gedurende de opleiding tot docerend musicus is zij begonnen met het accordeonles geven, dirigeren van accordeonorkest Accorda uit Vlijmen en optreden met Duo Acza (accordeon en zang). In 2016 is zij ook gestart met een duo met saxofoon, samen met een oud-studiegenoot, is ze gaan spelen in NSAO (het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest) en kwam Kwintissimo ook op haar pad. Tijdens en na haar opleiding heeft zij meerdere masterclasses gevolgd bij o.a.: Alexander Dimitriev, Friedrich Lips, Mie Miki, Geir Draugsvoll, James Crabb en Claudio Jacomucci.

Foto Karin

Karin begon op 9-jarige leeftijd met accordeonspelen. Bij de accordeonvereniging in Vinkeveen begon zij met accordeon les. Tot haar 14de heeft zij lessen gevolgd en is daarna altijd in de verschillende orkesten blijven spelen. Sinds de oprichting speelt zij met heel veel plezier onder leiding van Tim Fletcher bij het NSAO in de tweede partij. Het allermooiste vindt zij het om samen muziek te maken. Dat dit ook nog op hoog niveau kan bij het NSAO is fantastisch. Ze voelt zich vereerd mee te mogen spelen in het nieuw gevormde kwintet Kwintissimo. Hierin speelt zij afwisselend in verschillende partijen.

Foto Martin

Martin begon op 10-jarige leeftijd accordeon te spelen nadat hij terug kwam van zijn zomervakantie in Italië en zijn Italiaanse vriendinnetje fantastisch accordeon had horen spelen… dat wilde hij ook. Hij heeft in de loop van de jaren bij veel verschillende accordeonorkesten gespeeld, zoals bij de Rigolo’s in Apeldoorn, het Hollandia Show Orkest van Gert Nijkamp, Animato in Hengelo en Advendo Wilp. Momenteel speelt hij al vele jaren met veel plezier en enthousiasme bij NSAO en bij het ensemble Air d’Accordeon in Weert en valt hij geregeld in bij de accordeonorksten Nemaldo in Budel en Spelo in Ospel. Hij heeft accordeon leren spelen op piano-klavier, is daarna overgestapt op B-griff knop-accordeon en speelt nu al vele jaren C-griff. Juist de afwisseling in de verschillende muziekgenres van klassiek, tot volksmuziek en modern spreekt hem erg aan. Daarom vindt hij het ook erg leuk dat we in Kwintissimo vaak van partij wisselen, en speelt hij van de eerste partij tot de bas.

Foto Paul

Paul leerde eerst piano spelen (behaalde de Belgische zilveren regeringsmedaille), en daarnaast harmonieleer en muziekgeschiedenis. Al snel nam hij ook de accordeon "erbij", en behalve spelend lid was hij ook dertig jaar lang dirigent van de accordeonvereniging Avanti in Antwerpen, die onder zijn leiding wist op te klimmen tot de "superieure" categorie, de hoogste categorie van Vlamo. Daarnaast is hij al lang enthousiast lid van Accordeana in Helmond, NSAO en recenter ook het accordeonkwintet ARTE. Sinds 2007 speelt hij accordina en knopaccordeon/bayan. Zijn voorliefde gaat echter al heel lang uit naar de basaccordeon. Hij bewerkt en bewerkte alle soorten muziekgenres voor accordeon-ensemble of -orkest, voor Avanti, Accordeana, NSAO, ARTE en Kwintissimo.

Foto Petra

Petra speelt al vanaf jonge leeftijd accordeon. Zij heeft bij een aantal accordeonorkesten gespeeld, waaronder RAC Bennekom en het NSAO. Momenteel speelt zij ongeveer 10 jaar bij Alphen Opus 2. Dit ensemble is gespecialiseerd in het spelen van muziek van hedendaagse componisten en is altijd op zoek naar interessante crossovers. Door het werken in onverwachte en verrassende combinaties ontstaat er een zoektocht naar bijzondere klankkleuren en worden nieuwe speelmanieren ontdekt. Deze muzikale inspiratie ervaart Petra als prikkelend, fascinerend en uitdagend!
Ruim 25 jaar speelt Petra met veel enthousiasme bariton saxofoon bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Mede door de unieke combinatie van muzikale kwaliteiten en plezier/vriendschap mag de KBH zich met recht een unieke en bruisende vereniging noemen! Juist de afwisseling van verschillende muziekstijlen (eigentijdse en klassieke muziek) spreekt Petra erg aan.