Foto van Kwintissimo
Kwintissimo

In mei 2016, op terugreis vanuit het World Music Festival in Innsbruck waar het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest als beste Nederlandse orkest was geĆ«indigd, opperden enkele leden van NSAO dat het toch zonde was om alleen maar voor één optreden van 20 minuten de hele reis naar Innsbruck te maken. Al snel ontstond dan het idee om in de toekomst mogelijk een keer ook in de (hoogste) categorie van de kleine ensembles (tot 5 personen) mee te doen. In de bus werd al druk overlegd over wie er zou kunnen meedoen en met welke muziekstukken we zouden beginnen. Op 17 september zijn Cecil, Karin, Martin, Paul en Petra voor het eerst samengekomen, en Kwintissimo was geboren! Hoewel het idee voor Kwintissimo in de NSAO bus is ontstaan staat het initiatief geheel op zichzelf. De "Kwintissimosi" zijn niet per definitie lid van NSAO.

Kwintissimo streeft naar een hoog technisch en muzikaal niveau. Daartoe wordt een gevarieerd programma van soms virtuose muziekstukken geselecteerd en ingestudeerd. Vanaf 2017 wordt dit programma aan het publiek voorgesteld. Hou de concert-agenda in de gaten voor de eerstevolgende concerten.

Op 31 mei en/of 1 juni 2019 is het zover: Kwintissimo zal bij het World Music Festival in Innsbruck deelnemen in de "Höchststufe", met twee werken: Tango Fugitativo & Milonga Feliz van Gerie Daanen, en The Old Lithuanian Gramophone Record van Viktor Novikov. Deze twee stukken staan natuurlijk op het programma bij elk optreden tot aan het concours!